Koos de Looff

Koos de Looff

© Koos de Looff

Contact
Woonplaats: Zaltbommel
Telefoonnummer: 06-1957 2347

Woordvoerderschappen

Infrastructuur (spoor, bruggen, knooppunt Arnhem-Oost), 
Regionaal OV
Vervoer over water 
Luchtvaart (o.a. Lelystad Airport)

Regiovertegenwoordiging
Rivierenland-Zuid
Bommelerwaard (Zaltbommel en Maasdriel)
Rijk van Nijmegen (Druten, West Maas en Waal)

Introductie
Als bestuurder in het lokaal bestuur maar ook als ondernemer, breng ik ruime ervaring mee. In de afgelopen 8 jaar was ik een actief lid van de gemeenteraad van Zaltbommel in de functie van fractievoorzitter. Daarvoor ben ik een periode wethouder geweest in Papendrecht. En nog eerder was ik ruim 5 jaar lid van het Algemeen Bestuur van een Waterschap. 
Daarnaast heb ik al vele jaren gewerkt als adviseur om partijen bij elkaar te brengen in samenwerkingen; vanuit het belang van elke partij werken aan een gemeenschappelijk doel. 
Al deze ervaringen wil ik graag meenemen naar de Gelderse politiek, om onze provincie verder te brengen voor ons allemaal!

Waarom Statenlid voor de VVD?
Graag zet ik mij in de Provinciale Staten in voor alle Gelderlanders: zowel bewoners van stad als platteland, voor jong en voor oud. Voor mij betekent dat bij voorkeur direct contact met inwoners, betrokkenen en bestuurders. Maar ik wil mij ook inzetten voor klimaat en een logische energietransitie. Dus met visie op de toekomst, die betaalbaar en betrouwbaar is. Goed wonen, dat wil zeggen voldoende huizen, maximale werkgelegenheid en een goede bereikbaarheid via weg, rail, water en glasvezel.