Dinand Leferink

Functie: Vice-fractievoorzitter

Contactpersoon voor de netwerken: West Twente en Netwerk Twente Centraal 

Portefeuille: Eerste woordvoerder Ruimte en Water & Cultuur en Sociaal
Bereikbaar: DJ.Leferink@overijssel.nl/ 
06- 53940998


Werk: 

Sinds 2009 ben ik werkzaam in de Entertainment- en Theaterwereld als salesmanager en uitvoerend producent. Ik ben daarbij eindverantwoordelijk voor de verkoop en het gehele (financiële) proces aan de ‘achterkant’ van kleine - en grootschalige producties. Daarnaast geef ik regelmatig een masterclass op scholen rondom het thema ondernemen en vervul op het ROC van Twente de rol als Extern Mentor. Voor mijn carrière switch was ik ruim 30 jaar werkzaam als Assurantietussenpersoon/Schade taxateur in combinatie met Register Makelaar Taxateur. 

 

Actief voor het de VVD: 

In 1991 ben ik lid geworden van de VVD in mijn toenmalige woonplaats Markelo. In 2000 ging deze afdeling op in de nieuwe gemeente Hof van Twente. Door de jaren heen heb ik vrijwel alle functies mogen vervullen binnen de afdelingen waaronder meerdere keren campagneleider, lid/voorzitter kandidaatstellingscommissies, schaduwfractie en lid/voorzitter programmacommissie. In 2009 ben ik na het volgen van de VVD Materclass toegetreden tot het bestuur van de Regio Oost (voormalige Kamercentrale). In die functie heb ik veel leden in de Overijsselse afdelingen leren kennen vanwege mijn portefeuille Ledenwerving en ledenbehoud.

 

Speerpunten: 

Actief zijn in de politiek heeft mij veel gebracht in de afgelopen 25 jaar. ‘Als je wat wilt bereiken dan doe je dat samen. Samen met mijn collega’s in de fractie wil ik de komende vier jaar mijn inbreng en invloed graag aanwenden om “ONS OVERIJSSEL” op veel terreinen nog mooier en beter te maken’.  ‘Ik ben straks een door het volk gekozen volksvertegenwoordiger. De inwoners van Overijssel willen ons als volksvertegenwoordiger graag zien in de provincie. Ik wil daarom voldoende tijd vrijmaken om als Statenlid de provincie in te trekken om te zien, te voelen en te beleven wat er leeft onder de inwoners en ondernemers van Overijssel. Wat mij betreft zitten we zo min mogelijk in het ‘huis van de provincie’