Regien Courtz

Functie: fractievoorzitter 

Contactpersoon voor het Hanze Netwerk (gemeenten Zwolle, Kampen-IJsselmuiden)

Portefeuille: Bestuur en Financiën

Bereikbaar: regien.courtz.vvd@gmail.com / 06 12 26 68 40


Werk: Sinds maart 2018 werkzaam als projectmanager bij BrixCRM in Almelo, een CRM-dienstverlener. Eindverantwoordelijk voor het initiëren, realiseren en implementeren van CRM-oplossingen bij bestaande en nieuwe klanten. Daarvoor werkzaam als sr. projectmanager bij de Nederlandse Politie.


Actief voor de VVD: Na mijn studie Politicologie (2008) ben ik lid geworden van de VVD. Van 2013 -2018 ben ik als Algemeen Bestuurslid en later als Penningmeester actief geweest voor de VVD Zwolle. Sinds maart 2015 actief als Statenlid voor de VVD Overijssel. Vanaf december 2017 Fractievoorzitter. Portefeuilles in de periode 2015-2019: Bestuur & Financiën, Verkeer & Vervoer, Economie.  


Speerpunten: Politiek heeft me altijd gefascineerd en het liberalisme spreekt me aan. Ik word gedreven door de kansen die we hebben. Ook in Overijssel. Het onbenutte potentieel. Ik wil er zijn voor iedereen die iets van zijn leven wil maken, die het beste uit zichzelf wil halen. Mensen die Overijssel een stuk mooier en beter willen maken. Mensen met inzet en potentieel. Samen gaat ons dat lukken, samen gaan we dat doen!  


*foto: Femke Teussink